søndag 27. september 2009

Landstedet.

Eg har for ei tid sidan overtatt eit hus fra 1939, det er egentlig ikkje noe hytte, så eg kalle det for landstedet mitt. Her er det mye å ta fatt på. Det bærer preg av at det er bygd i 30-åra, mye er fiksa på siden da, litt her og litt der !


Eg har begynt med kjøkkenet. Her er brannmuren pissgul og veggane har mørkebrune plater !! Eg syns at det er direkte stygt !!!

Så nå har eg malt muren kvit og veggane egghvit.

Ved komfyren har eg hengt opp ei stang (istedet for dei fire ulike plastopphengsdingsane som hang der før !!)

Eit par gamle fat over dørkarmen.

Ei hylle som eg fann i bua har også blitt kvit og hengt opp ved komfyren (over den svarte stanga).

Eg er langt fra ferdig på kjøkkenet, dette er berre ein vegg. Eg holde på å mala resten også, men eg må ha 4 strøk oljemaling så det tar litt tid. Det blir eit blått og kvitt kjøkken. Fleire bilder kommer etterkvart.

Når ein driv og ryddar så finn ein litt av kvart. I går kom eg over ein bunke med aviser fra 1939....... og eg blei sittande å lesa !!!


Eg veit at avisene er blitt brukt som isolasjon i veggane. Heldigvis blei dei tatt vare på, da huset blei isolert på nytt på slutten av 80-tallet.

Ein margarinkasse får gjøra nytten som aviskorg.
Vi har vert på landstedet fra fredag ettermiddag til lørdagkveld. Akkurat no er eg heime, men i morra drar vi ein tur til Bergen ...... shopping og barnebarnsbursdag. Eg har høstferie, og skulle jo ha reist til et sted med sol !! Menmen det kan nå ikkje bli verre enn her ...... 3mnd med regn !!!!!
Ha ein fin søndag med eller uten regn !

onsdag 23. september 2009

Litt gammalt og litt nytt !!

På landstedet vårt har vi noen gamle, flotte stolar. Nå har to av dei fått komt heim her.

Stolane er mørkbrune (bildet til høgre viser rett farge), har flott utskjæring i ryggen og skinnsete.
Eg likar godt formen på dei. Og dei er gode å sitta på.

Fra før har eg 4 jernstolar rundt spisebordet. Dei likar eg veldig godt, men dei er ikkje så gode å sitta på. Eg syns det blei ein fin mix med dei ulike stoltypane rundt bordet.

Stor variasjon i bord- og stolbein !

Kjøpte meg ein ny lampeskjerm her ein dag. Litt mørk som bare gir dunkelt lys. Passa bra !

Mange greiner med hortensia er tatt inn til tørking. Eg likar desse flotte blomane innmari godt !

Til helga startar eg på høstferie. Ingen store planar, bortsett fra noen små byturar ! (det rykke i reisefoten, men...... eg får holda meg litt heime også !!!)
NYT RESTEN AV UKA !!!

tirsdag 22. september 2009

Glimt fra fleire gjesterom.

Som eg skreiv om i eit tidligare innlegg der eg viste eit av gjesteromma, så har no alle rom som før var barnerom blitt gjesterom. Og her er dei to siste og begge to har utsikt til hagen.

Her står ei 1,20m seng med heimestrikka sengeteppe til.

Litt ulik størrelse på rutene syns eg gav ein spennande effekt.

Her står og ei barneseng som ungane mine brukte da dei var små. Bildet på veggen likeså. Det har stått eit kleskap der senga er, men i sommar kasta eg det ut slik at det blei litt bedre plass.

I bokhylla har dei gamle bøkene "Mitt Skattkammer" som eg hadde da eg var lita, fått plass. Nr. 1 og 2 er både velbrukte og ganske så slitte.

Dette er frå det andre gjesterommet. Det er litt større og har både ei 1,20. seng og ei vanlig seng.

Dette rommet er litt meir jentete, så her holde jentene til.

Noen detaljer fra rommet. Det tredje gjesterommet finn du litt lengre nede på sida.

Endelig i kveld kom vi inn på nettet igjen etter ein lang pause, så nå skal eg bruka kvelden på å besøka så mange som mulig av dokke.
HA EIN FIN KVELD !!!

lørdag 5. september 2009

Når eg ikkje får sova ............

......... og det skjer nokså ofte, så er det like greitt å stå opp. Sjøl om det er lørdag og klokka er bare litt over seks.

Og det er mye eg kan gjøra på. Holder på med et baby-strikke-prosjekt (jakke og bukse )til et nyfødt tvillingpar. Det begynner å bli ferdig nå.

Teppeprosjektet mitt har vart ei stund ...... men det hastar ikkje, så det blir ein lapp no og då. Noen blir strikka og noen blir hekla og åssen det blir til slutt er det ingen som veit !!

Har ordna og dilla litt i huset i dagmorges innimellom strikkinga. Pelargoniane er tatt inn, denne har ein fått plass i ein kasse som også har stått ute i sommar.

Kvite roser til helga er fint. Kjøpte de til meg sjøl i går !!!
Ønsker alle ei fin helg !

onsdag 2. september 2009

ENDELIG .......

......... så blei eg ferdig med kjøkkenet. Fire strøk med oljemaling på begge sider av skapdørene tok jammen meg litt tid. Men eg er kjempefornøyd, så det var verdt det !!!! Deilig å bli kvitt siste rest av furu !!!

Både vegg og skap er malt i fargen "egghvit".

Eit lite speil er montert i den nederste hylla.

Det var noe orntlig dill å mala sprossene !!




Benkeplata skulle eg ha hatt i ein mørkare farge ser eg nå. Har ein idè som eg skal prøva ut, så vi får se !

Pelargonian som har stått ute, har fått komt inn i kjøkkenvinduet.

Denne orkideen har blomstra i heile sommar og den har jo nesten ikkje fått noe vatn !

Ein liten spisekrok er det også plass til på kjøkkenet vårt. Det er flott til oss to, men lite når huset fylles !! Bordet skal få vera mørkt, det er fint med litt kontrastar.
Ha ei fin veke !