torsdag 8. januar 2009

Å strikka - strikkar - strikka - har strikka

På mandag var eg på strikkecafè og som vanleg så kom eg heim igjen med masse garn og nye idèar. Likar veldig godt alpakkagarnet og Milkfiber- garnet til Viking. Av Milkfibergarnet skal eg hekla eit teppe i bestemorsruter. Har sett eit stilig mønster på det, som eg har teikna av, så får vi nå se åssen det går.

Men først må eg strikka ferdig denne jakka til barnebarnet. Ho valgte sjøl ut farge og modell i jula.

Og så må denne blå flettegensaren som eg nett har begynt på også bli ferdig. Den er til det andre jente-barnebarnet mitt. Ho fekk og velga farge og type gensar i jula.

I høst hekla eg meg desse to sjala. Dette store er i ull,

........mens dette er mindre og i bomull.

På strikkecafèen fekk eg med meg noen brosjyrar fra Viking garn. Og her er mye fint. Så nå klirrar strikkepinnane for det er så mye eg har lyst til å strikka. Eit nytt barnebarn kjem til våren også, så det blir nok ein del små kle utover også.


Eg slappar av når eg strikkar. Eg strikkar så sant det er ei ledig stund og alltid når eg ser på TV. Og eg har masse garn og mange påbegynte, påtenkte og har-lyst-på-prosjekt, så eg blir ikkje fri for arbeid.
Ha ein fin kveld med eller utan strikketøy !14 kommentarer:

Kerstin sa...

Å så masse fint du har strikket og heklet deg. De sjalene var helt nydelige.Har faktisk lenge tenkt på å hekle meg et slikt sjal men tiden strekker ikke til til meg. O=)


Kos deg med håndarbeidet ditt Sigfrid.

Klemmer Kerstin

Gamlå sa...

Heisann

Så masse fint du stikker, er helt imponert jeg.

Skulle ønske det var meg. Jeg er desverre den som sitter å stirrer i stikketøyet mens jeg strikker og da blir jeg sliten i øyene. Skulle vært som deg som klarer og stikke å se på f.eks TV.

Ha en fin stikke kveld

klem fra Gamlå

Line sa...

Så masse flotte prosjekt:0)
Sjala dine var utruleg flotte, og det ser ut som om gensarane vert fine og, tenker det er stas når dei får velge ut sjølv...
Eg er desverre ikkje flink til verken strikking eller hekling, men eg har ei svigermor, ei mor og ei bestemor som er flinke og flittige med pinnane:9)
Så spennande med eit nytt barnebarn på vei!!
Klem

Huset på toppen sa...

Så mye fint du holder på med i strikking og hekling:-)
Kos deg med håndarbeid og tv-titting i kveld!!
Klem

BeBe`s blogg sa...

Masse flotte hekle- og strikkerier du viser oss. Jeg har også masse nye planer i hodet før jeg får ferdig ett prosjekt, er så utålmodig av meg. For tiden strikker jeg lovikkavotter og tøfler som skal toves. Ble fri for garn, og det er jo det verste som kan skje en utålmodig strikker. Ja, ja, i morgen får jeg kjøpt mer.:)

Anonym sa...

Åj så masse "snacks" det var her!
Så mye spennende du lager/har laget.
Får masser av inspirasjon av å "surfe" her rundt på andres blogg.
Kos deg videre med strikketøyet.
-Og god helg!

liven sa...

Så masse fint du strikker da!!
Disse sjalene så jo så deilige ut!!
Jeg har ikke strikket siden de eldste var små.....men du for en kjekk hobby å ha:o)
Et nytt barnebarn i vente?? så heldige dere er:o)

Kos deg og ha en fin kveld:o)

Turid sa...

Flotte prosjekter du har på gang, planlegger osv.
Det somer så fint med det , er at en strikker jo bare det en har lyst til,å det har en jo hele tida, så på den måten blir det jo en del.
No skal æ felle av ei tå på en tøffel , må skynde mæ , for æ vet at det er no garn som er på reise hit fra Tromsø- gleder mæ!!
Så er det helg igjen om noen timer - gjør deg klar til å ta i mot!!

Sonja sa...

Høres så gøy ut å gå på strikkekafe.Kan tenke meg at dere får mange gode ideer der,og har det hyggelig med hverandre.Mange fine gensere strikker du, nå har jeg også blitt inspirert til å starte opp med litt strikking igjen.Har kjøpt garn til en jakke.Så nå gleder jeg meg til å komme på hytta i kveld å få begynt på den.
Ha ei fin helg.

Guttemamma sa...

Skjønner at jeg er en hobbystrikker når jeg ser de fantastiske tingene du lager...!

Gamlå sa...

Leeeeer,
Selvfølgelig så må du komme til Stavanger. Du må jo besøke sønnen, og i tillegg avlegge oss i Rogaland et besøk. leeeeeeeeeeeer.

Du er hjertelig velkommen.

klem fra Gamlå

Himmelblaa sa...

Så utrolig mye fint du lager! Jeg er veldig glad i handarbeid jeg også, men jeg er ikke så flink til å gjøre det ferdig... har to prosjekter jeg skal montere i helga. Nyttårsforsettet mitt i år er å bli flinkere til å fullføre ting!

Takk ellers for kjmepekoselig kommentar å bloggen min!

Tante Julie sa...

Blir helt imponert, jeg ! De sjalene var kjempefine.
Greit å ha noen prosjekter på gang samtidig, da kan man jo bare bytte når man går lei.
God helg !

mali-mo sa...

Så masse flott du har strikket! Helt imponert over prouksjonen jeg, skulle ønske jeg fikk den farten på pinnene!

Syns den oppskriften i heftet der på islandsgenser var så fin. Den der rundstrikkede? Kan du tipse meg om hvor jeg får kjøpt garn og oppskrift?

Siden jeg er litt treg selv, så klarer jeg kanskje å få en av de to snille bestemødrene til å ta på seg oppgaven ;) Holder på med en ribbebukse til lillemalien i alpakkagran, så eg strikker no jeg og, bare at det går litt seint.

Er helt enig med deg, TV= håndarbeid;) Idag har jeg sittet hele tV-fredagskvelden og sydd på lappeteppe. Holder på med et håndsydd teppe av 8-kanter, sånne man syr rundt en pappmal vet du? Masse jobb siden alt er håndsydd, men tror det blir flott når det en gang blir ferdig ;)

Ønsker deg en flott helg ;) Også må jeg bare få si at jeg synes bildet i headeren din er så flott ;)